top of page
Ha kérdésedre nem találtad meg a választ
Lépj velünk kapcsolatba!

Hogyan gondozzam a zuzmóképet?

A Mosstre által felhasznált zuzmók 100%-ban természetesek. Zuzmókép és a zuzmófal fényt, vizet és gonzotást nem igényel. Közvetlenül locsolni vagy vízzel permetezni nem szabad!  A zuzmó reagál a páratartalomra. Ha magas a szoba páratartalma, a zuzmó puha állagú lesz, ellenben alacsony páratartalomnál megkeményedik ami törékenyebbé teheti. Ez nem befolyásolja a zuzmókép vagy a zuzmófal külsejét. Ha a moha nagyon száraz, a levegő párásítása után ismét visszanyeri puha állagát.

Mennyire tartós a zuzmókép és a zuzmófal?

Akár 10-15 évig is képes megőrizni eredeti külsejét. Közvetlen nafénytől és víztől kell óvni.

Milyen az izlandi zuzmó illata, szaga?

A Mosstre által felhasznált izlandi zuzmók illata kellemes, enyhe, hiszen a norvégiai erdők alól érkezik. Szúrós és erős szagú tartósított zuzmók más országból származnak és nem garantálják a számunkra a kiváló minőséget. Így mi CSAK a valódi izlandi zuzmóval dolgozunk.

Mi a különbség a rénszarvas moha és az izlandi zuzmó között?

A kettő ugyan annak a növénynek a neve. De nevezik még rénszarvas zuzmónak is.

Milyen színű lehet egy zuzmófal?

A zuzmóképek, zuzmófalak akár 32 féle színben is elérhetők. Standard színeink közül viszont azonnal választhatsz webshopunkból többféle mohakép mérettel együtt.

Hogyan készül egy zuzmókép?

A Mosstre Európai Unión belüli forrásból származó mohákat használ fel. Fakereteinket saját kezűleg készítjük el helyi megbízható fűrészárú kereskedésekből származó alapanyagokból. Nagy figyelmet fordítunk arra, hogy az általunk használt alapanyagok természethez közeliek legyenek és ne károsítsuk vele a környezetet.

bottom of page