Ha kérdésedre nem találtad meg a választ
Lépj velünk kapcsolatba!

GYIK

Hogyan készül egy zuzmókép?


A Mosstre Európai Unión belüli forrásból származó alapanyagot használ fel. Fakereteinket saját kezűleg készítjük, helyi megbízható fűrészárú kereskedésekből származó anyagokból. A zuzmót pedig szintén kézzel illesztjük a keretbe vagy a hordozófelületre.
Mennyire tartós a zuzmókép és a zuzmófal?


Az általunk felhasznált rénszarvas moha (más néven izlandi zuzmó) akár 10-15 évig is képes megőrizni eredeti külsejét. Közvetlen nafénytől és víztől, káros környezeti hatásoktól viszont óvni kell.
Milyen az izlandi zuzmó illata, szaga?


Az általunk felhasznált izlandi zuzmó illata kellemes, hiszen a norvégiai erdők alól érkezik. Szúrós és erős szagú tartósított zuzmók más országból származnak és nem garantálják a kiváló minőséget. Így mi CSAK a valódi izlandi zuzmóval dolgozunk.
Mi a különbség a rénszarvas moha és az izlandi zuzmó között?


A kettő ugyan annak a növénynek a neve. De nevezik még rénszarvas zuzmónak vagy rénzuzmónak is.
Milyen színű a zuzmó?


A zuzmó természetben előforduló színe fehér. Viszont a tartósító eljárás során akár 32 féle színt is képes felvenni. Webshopunkban viszont standard színeink közül azonnal választhatsz többféle mohakép mérettel együtt.
Mivel van színezve a zuzmó?


A zuzmódekorációink természetes anyaggal vannak színezve.
Mi az áruvisszatérítési politikánk?


A megrendelt terméket kézhezvételtől számított 7 napon belül - ha visszaküldöd számunkra - teljes ár visszatérítést garantálunk, szállítási költséget leszámítva. Ennek megfelelően a visszaküldés költségét nem tudjuk fedezni. Kérünk hogy ügyelj arra, hogy a visszaküldésre kerülő termék sérülésmentes állapotban jusson el hozzánk, máskülönben elveszíted a garanciára való jogosultságodat.
Hogyan gondozzam a zuzmófalat, zuzmóképet?


Az általunk felhasznált zuzmók 100%-ban természetesek, fényt és vizet nem igényelnek. Közvetlenül locsolni vagy vízzel permetezni nem szabad! A zuzmó reagál a páratartalomra. Ha magas a szoba páratartalma a zuzmó puha állagú lesz, ellenben alacsony páratartalomnál megkeményedik ami törékenyebbé teheti. Ez nem befolyásolja a zuzmókép, zuzmófal vagy a zuzmódekoráció külsejét. Ha a moha nagyon száraz, a levegő párásítása után ismét visszanyeri puha állagát.
Hogyan takarítható a zuzmókép/zuzmófal?


Mosstre termékek esetén tollseprű használatát javasoljuk elsősoron a kereten megjelenhető por eltávolítása érdekében. A növény és a keret megóvásának érdekében vízzel vagy vegyszerrel takarítani nem szabad.
Hogyan van tartósítva a zuzmó?


A moha szedése után speciális anyaggal van tartósítva. Ezáltal a zuzmó még reagál a környezetére, tehát nem olyan mint egy szál tartósított virág. Viszont növekedni és elszáradni már nem tud.
Miben különbözik a Mosstre megoldása az egyéb „élő” falaktól?


Általában az élő növényekkel beépített falak szépek, de rendszeres ápolásra van szükségük ami nem túl idő- és költséghatékony. A Mosstre mohadekorációs elemek (zuzmóképek, zuzmófalak, stb.) ellenben nem igényelnek gondozást, és így időráfordítás nélkül élvezheted a természet közelségét.
Mennyi idő míg megkapom az egyedi Mosstre moha képemet?


Az elkészítési idő nagyban függ attól, hogy mennyi idő megterveznünk a kérésedben megadottakat. A tervezési fázis 1 naptól egészen 2-3 hétig is terjedhet. Minden esetben előzetes tájékoztatást fogunk adni és törekszünk arra, hogy mielőbb elkészítsük álmaid dekorációs elemeit.
Mi a vásárlás menete?


Webshop felületünkön szabadon válogathatsz a számodra szimpatikus termékeink között. Lehetőséged van előre utalással vagy PayPal-al fizetni. Miután a termék pontos összege jóváírásra kerül a számlánkon, egyedileg, kézzel készítjük el a kiválasztott terméket/termékeket. Az elkészülés után pedig házhoz szállítjuk terheltségünktől függően körülbelül 10-15 munkanapon belül.

Saját elképzeléseid megvalósítására is van lehetőséged egyedi ajánlat kérésével. Miután megosztottad velünk elképzelésedet e-mailon vagy telefonon keresztül, mi egy kész ajánlattal térünk vissza hozzád. Nagyobb méretű mohafalak és mohaképek esetén lehetőséged van látványtervet is kérni tőlünk. Az első látványterv elkészítése ingyenes.
Hogyan történik a fizetés?


A rendelésed véglegesítése és leadását követően e-mailben visszaigazolást küldünk számodra. (Ezért is fontos egy valós e-mail cím megadása.)

Ezen e-mailben szerepelni fog a vásárlás összegzése illetve a Mosstre számlaszáma, amire el kell majd utalnod a számlán szereplő végösszeget. A számla rendezése után megkezdjük a zuzmókép(ek), zuzmófal(ak) kivitelezését.

Ezen kívül lehetőség van PayPal-on keresztül kártyás fizetésre. Ehhez nem kell mást tenned, mint a Kosár tartalmában a "fizetés ezzel: PayPal" gombra kattintanod. Itt lehetőséged van PayPal accountod használatával vagy regisztráció nélkül bankkártyával azonnal fizetni.
Mennyire tűzveszélyes egy zuzmókép vagy mohafal?


Az általunk forgalmazott mohák nem éghetőek. Természetesen a tűz kárt tud bennük tenni, így semmilyen körülmények között ne tedd ki közvetlenül lángnak! De az égést nem táplálja és nem gyullad meg.